Featured Video Play Icon

La web nord-americana Vox ha publicat un reportatge sobre les superilles de Barcelona. Hi presenten el projecte com el camí cap a les ciutats del futur, que prioritzaran la vida ciutadana sobre la circulació del trànsit, i no es fan ressò de la polèmica que va suscitar la del Poblenou. Al cos del text, s’hi descriu Barcelona com una ciutat ‘de somni, una de les ciutats més agradables de passejar-hi de la Terra; plena de cafès i amb una bulliciosa vida al carrer’.

Hi ha un vídeo explicatiu que descriu el pla de mobilitat urbana, exposa en què consisteix la superilla –nom que hi és pronunciat en català– i fins i tot parla dels objectius del pla Cerdà.  Després es pregunten si el pla de les superilles seria aplicable a les ciutats dels Estats Units. La conclusió és que sí, malgrat que les condicions no són tan adequades com les de Barcelona, per l’amplada dels carrers i la separació entre zones comercials i residencials.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]