L’Ajuntament de Barcelona començarà a retirar aquesta nit les ofrenes de la Rambla en record de les víctimes de l’atemptat. Es documentaran tots els elements per ‘patrimonialitzar-los’, ha destacat el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello. També ha explicat que s’habilitarà un espai memorial temporal únic al començament de la Rambla perquè els ciutadans puguin continuar expressant les seves condolences pels atemptats de la setmana passada.

Ha destacat que s’està fent una feina ‘artesanal i acurada’ per documentar els cent trenta-un espais memorials i que s’ha creat un registre i un catàleg exhaustiu dels cartells, les espelmes, els peluixos, les banderes, les flors, globus i resta d’elements que s’han anat dipositant a la Rambla en els darrers dies com a homenatge a les víctimes.

Pisarello ha destacat que aquests elements s’han de retirar per ‘restaurar certa normalitat’ a la Rambla i garantir l’activitat comercial, la seguretat i la mobilitat en la via. Després de diversos més d’una setmana des que es va produir l’atropellament, moltes de les ofrenes estan deteriorades.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]