Les Illes Balears capitalitzen la reducció de l’atur en el segon trimestre de 2018 amb un 29,65% menys d’aturats. A molta distància les segueixen el País Valencià (7,9% aturats menys) i el Principat (5,82% menys). Segons l’enquesta de població activa que fa l’institut d’estadística espanyol, a Balears hi ha 72.600 aturats, al País Valencià 380.300, i al Principat 432.000.

Aquestes dades indiquen que a Balears la taxa de l’atur és de l’11,2% i de l’11,39% al Principat. Al País Valencià se situa en el 15,64%.

En comparació amb el mateix trimestre de l’any anterior, al País Valencià s’ha reduït el nombre d’aturats en un 15,80% i al Principat en un 13,16%. A les Illes Balears, en canvi, hi ha un 0,77% més d’aturats que l’any passat en aquesta mateixa època.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb