L’esperada adaptació al cinema del llibre de Joan Sales, Incerta Glòria, dirigida per Agustí Villaronga, arriba aquest cap de setmana als cinemes. El director assenyala que el film, que se situa al Front d’Aragó l’any 1937, és una adaptació lliure del llibre de Sales perquè l’obra és molt extensa. Vilallonga també remarca que el film té el rerefons de la Guerra de 1936-39, però no és una pel·lícula bèl·lica, sinó que parla sobre com la guerra incideix en el destí de les persones. Una de les altres estrenes destacades aquesta setmana és l’adaptació de La bella y la bestia en un film d’acció real de la mà de Disney.

> Incerta Glòria. Direcció: Agustí Villaronga. Intèrprets: Nuria Prims, Bruna Cusí, Luisa Gavasa; Marcel Borràs, Oriol Pla, Juan Diego. Gènere: Drama. Esbós:  Lluís, un jove oficial republicà destinat a un lloc temporalment inactiu, coneix una enigmàtica vídua de la qual s’enamora, la Carlana. Aquesta aconsegueix enganyar-lo perquè falsifiqui un document que la converteix en la senyora de la comarca. El millor amic d’en Lluís, el Soleràs, descobreix el frau i fan un pacte per no delatar-lo: escull allunyar dels bombardejos de Barcelona a la Trini el seu fill, de qui està secretament enamorat. Però quan la Trini arriba al poble no triga a descobrir la traïció d’en Lluís i s’estableix entre ells dos un estat de guerra. Basada en la novel·la de Joan Sales. En català.

> Beauty and the Beast (‘La bella y la bestia’). Direcció: Bill Condon. Intèrprets: Emma Watson, Emma Thompson, Audra McDonald; Luke Evans, Dan Stevens, Josh Gad. Gènere: Fantasia. Esbós: Belle és una jove a qui una bèstia ha fet presonera al seu castell. Tot i les seves pors, ella es fa amiga dels habitants encantats del castell i aprèn a veure més enllà de l’espantós aspecte de la bèstia. Així descobreix que al seu interior encara hi ha el gran cor d’un veritable príncep.

> Safari. Direcció: Ulrich Seidl. Gènere: Documentari. Esbós: A la selva africana els animals campen en llibertat i els turistes que hi van a caçar esperen les seves preses. El film vol fer reflexionar sobre la gent que passa les vacances matant i sobre la naturalesa humana. En català.

> Imperium. Direcció: Daniel Ragussis. Intèrprets: Toni Collette, Tracy Letts, Vanessa Ore; Daniel Radcliffe, Sam Trammell, Nestor Carbonell. Gènere: Enjòlit. Esbós: Nate Foster és un agent de l’FBI que s’infiltra en un grup d’ultradreta per conèixer els seus membres i descobrir què es proposen fer. La seva cap sospita que la banda de supremacistes blancs prepara algun tipus d’acció terrorista. Basada en la vida de Michael German.

> Grave (‘Crudo’). Direcció: Julia Ducournau. Intèrprets: Garance Marillier, Ella Rumpf, Joana Preiss; Rabah Nait Oufella, Laurent Lucas, Bouli Lanners. Gènere: Terror. Esbós: Justine és una jove vegetariana que prova la carn per primera vegada a la facultat de veterinària. Això desperta els seus instints més baixos.

> The Women’s Balcony (‘El balcón de las mujeres’). Direcció: Emil Ben-Shimon. Intèrprets: Evelin Hagoel, Orna Banay, Einat Sarouf; Igal Naor, Aviv Alush. Gènere: Drama. Esbós: Jerusalem. En una sinagoga ortodoxa hi ha un accident durant una celebració religiosa: el balcó de les dones s’esfondra i l’esposa del rabí es queda en estat de coma. L’accident deix al rabí en xoc i la comunitat entra en crisi. Un jove rabí apareix per ser el salvador, però aviat es descobrirà la seva realitat conservadora i misògina.

> The Hollars (‘Los Hollar’). Direcció: John Krasinski. Intèrprets: Margo Martindale, Anna Kendrick, Isabela Costine; Sharlto Copley, Richard Jenkins, John Krasinski. Gènere: Comèdia. Esbós: John Hollar es veu obligat a deixar una feina sense futur a Nova York per tornar a la seva ciutat natal del centre dels Estats Units a cuidar la seva mare malalta. Sense la seva parella, que és a punt de donar a llum, es veu obligat a navegar a soles en la boja vida que va deixar enrere.

> La Pazza Gioia (‘Locas de alegría’). Direcció: Paolo Virzi. Intèrprets: Valeria Bruni Tedeschi, Micaela Ramazzotti, Valentina Carnelutti; Sergio Albelli, Tommaso Ragno, Francesco Lagi. Gènere: Comèdia. Esbós: Beatrice és una comtessa xerraire i milionària que està convençuda de trobar-se entre els cercles íntims dels líders polítics mundials. Per la seva part Donatella és una jove tatuada, vulnerable i introvertida, envoltada en el seu propi aire misteriós. Les dues tenen una cosa en comú i és que són pacients de Villabiondi, una delirant institució psiquiàtrica.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]