El nou film de Christopher Nolan, Dunkerque, arriba aquest cap de setmana als cinemes. Després de ressuscitar els films de superherois amb la trilogia de Batman i de sorprendre els aficionats a la ciència-ficció amb Interestellar i Origen, ara el cineasta s’endinsa en el gènere bèl·lic amb Dunkerque, que aborda un dels esdeveniments més importants de la Segona Guerra Mundial, l’Operació Dinamo, amb què es van evacuar més de 300.000 soldats aliats per a salvar-los de l’atac alemany. La cartellera setmanal també porta Una noche fuera de control, en el repartiment de la qual hi ha Scarlett Johansson i Demi Moore, una cinta en què cinc amigues de la universitat es retroben deu anys més tard per a passar un cap de setmana de solteres a Miami que no acabarà com esperen. També s’estrena Mara i el senyor del foc doblada al català.

Dunkirk (Dunkerque). Direcció: Christopher Nolan. Intèrprets: Fionn Whitehead, Tom Hardy, Kenneth Branagh. Gènere: Bèl·lic. Esbós: França, 1940. En plena Segona Guerra Mundial, a causa de l’imparable avenç de les tropes nazis, mig milió de soldats britànics queden aïllats en una platja francesa. L’operació per a evacuar-los serà arriscada i espectacular, i hi participaran tot tipus d’embarcacions britàniques que aniran a salvar els seus compatriotes.

Rough Night (Una noche fuera de control). Direcció: Lucia Aniello. Intèrprets: Scarlett Johansson, Kate McKinnon, Zoë Kravitz; Enrique Murciano, Colton Haynes, Ty Burrell. Gènere: Comèdia. Esbós: Una colla d’amigues de la universitat es retroben deu anys més tard a Miami per a celebrar el comiat de soltera d’una d’elles. S’adonen que la festa ha anat massa lluny quan mor l’stripper que havien contractat.

Mara i el senyor del foc. Mara und der Feuerbringer. Direcció: Tommy Krappweis. Intèrprets: Lilian Prent, Esther Schweins, Eva Habermann; Jan Josef Liefers, Christoph Maria Herbst, Moritz Fischer. Gènere: Fantàstic. Esbós: Mara Lorbeer és una jove que descobreix que té poders sobrenaturals i pot viatjar en el temps. Un conegut professor intenta ajudar-la i plegats s’adonen que han de salvar el món abans que el malvat déu nòrdic Loki s’alliberi de les seves cadenes. En català.

47 Meters Down (A 47 metros). Direcció: Johannes Roberts. Intèrprets: Mandy Moore, Claire Holt, Mayra Juarez; Santiago Segura, Chris Johnson, Yani Gellman. Gènere: Aventures. Esbós: Durant unes vacances a Mèxic, dues germanes queden atrapades en una gàbia d’albirament de taurons. No tenen ajuda, els queda poc oxigen i al seu voltant hi ha uns taurons blancs molt perillosos.

Sieranevada. Direcció: Cristi Puiu. Intèrprets: Cãtãlina Moga, Dana Dogaru, Petra Kurtela; Bogdan Dumitrache, Andi Vasluianu, Rolando Matsangos. Gènere: Comèdia. Esbós: Tres dies després de l’atemptat contra Charlie Hebdo i quaranta dies després de la mort del seu pare, Lary passarà el dissabte amb la seva família, reunida en memòria del difunt. L’acte no va com estava previst i Lary, obligat a enfrontar-se a les seves pors i el seu passat, haurà de reconsiderar el lloc que ocupa dins de la família.

Viceroy’s House (El último virrey de la India). Direcció: Gurinder Chadha. Intèrprets: Lily Travers, Huma Qureshi, Lucy Fleming; Michael Gambon, Hugh Bonneville, Samrat Chakrabarti. Gènere: Drama. Esbós: L’Índia, 1947. Lord Mountbatten assumeix l’estatus d’últim virrei de l’Índia amb el mandat de transferir la sobirania al poble. Però, a la seva residència oficial, els governants britànics viuen a dalt, mentre que cinc-cents criats indis, musulmans i sijs treballen a baix.

Todo sobre el asado. Direcció: Mariano Cohn i Gastón Duprat. Gènere: Documentari. Esbós: A l’Argentina, el rostit és un menjar i un ritual. És primitiu i contemporani, salvatge i refinat, un art i una ciència. El rostit, com a plat nacional, representa la identitat dels argentins.

Kedi (Gatos de Estambul). Direcció: Ceyda Torun. Gènere: Documentari. Esbós: Istambul és una ciutat plena de gats: n’hi viuen milers i la majoria són salvatges. Els gats poden ser un bon reflex dels ciutadans d’Istambul i, a través de la seva figura, la gent pot reflexionar sobre la seva vida.

Omor shakhsiya (Asuntos de familia). Direcció: Maha Haj. Intèrprets: Maisa Abd Elhadi, Hanan Hillo; Ziad Bakri, Amer Hlehel, Mahmoud Shawahdeh. Gènere: Drama. Esbós: Una parella d’ancians israelians viu el ritme de la rutina diària a Natzaret: un dels seus fills vol ser solter, la seva filla està a punt de tenir un nadó i l’altre els visita des de Suècia. A més, l’àvia s’ha desmemoriat.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]