L’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) van presentar ahir recursos d’apel·lació contra la sentència del 4 de desembre de l’any passat per la qual es declara la nul·litat del protocol per a l’aplicació de la Llei de pobresa energètica.

La sentència, dictada per Jutjat contenciós administratiu número 2 de Barcelona, donava validesa a la impugnació feta per Endesa. Per les entitats, el protocol no és susceptible d’impugnació perquè no es pot considerar una disposició de caràcter general ni un acte administratiu impugnable.

En aquest sentit, recorden sobre el protocol que si bé la Generalitat en va fer difusió és només una proposta elaborada per una comissió de treball que no ha estat aprovat mitjançant una resolució administrativa ni ha estat signada per ningú, a més de no tenir caràcter obligacional, no pot innovar l’ordenament jurídic amb vocació de permanència en el temps i no pot produir efectes ad extra.

En tot cas, el document es va elaborar a l’empara del que determina l’article 6 de la llei 24/2015, de 29 de juliol, que a hores d’ara és plenament vigent, afegeixen les entitats. El president de l’ACM, Miquel Buch, i el president de l’FMC, Xavier Amor, han coincidit a assenyalar que ‘el protocol és una eina resultant del compromís del Govern de la Generalitat i la representació civil i institucional catalana per fer front a la pobresa energètica en els termes que fixa la Llei 24/2015. Les entitats municipalistes el que fem és defensar aquest compromís.’ Aquest protocol era l’eina que tenia el món local per aplicar la Llei 24/2015 contra la pobresa energètica i evitar que les empreses subministradores d’energia tallessin el servei a persones que no podien pagar.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.