La comissió d’obres públiques de les Corts Valencianes ha aprovat aquest dimecres, a proposta de Compromís, una proposició no de llei que insta a la Generalitat Valenciana a reclamar al govern espanyol que després del 31 de desembre del 2019, quan venç la concessió de l’autopista AP7, no la renovi ni ofereixi una de nova perquè passi així a ser pública i gratuïta.

El text assenyala que, mentre venç la concessió, els residents a les comarques de la Marina Alta, Marina Baixa i Safor han de tenir gratuïtat de pas, almenys entre els peatges de Xeresa i Benidorm, per manca d’alternatives econòmiques i ràpides de transport per carretera. Així mateix, la PNLL insta el govern espanyol a bonificar tots els usuaris i usuàries de les vies amb peatge que passin pel País Valencià, els trams afectats per obres o que siguin gratuïts mentre hi hagi obres, i s’actuï d’igual manera en trams amb obres a la N332 i N340, alternatives gratuïtes a l’AP7.

La proposició també insta el govern espanyol a què els vehicles pesats tinguin gratuïtat de pas per les vies amb peatges en el seu recorregut entre els peatges de Favara i el Cap Roig, a Torrevella. En opinió del diputat de Compromís Josep Nadal ‘la gent de les comarques per on passa l’autopista ja l’hem més que pagada de les nostres butxaques, i és una burla que el ministre De la Serna plantegi que, tot i no renovar la concessió, continuï sent de pagament’.

Nadal ha recordat que aquesta concessió acabava a finals del 1996, ‘i es va prorrogar gràcies al PP fins al 31 de desembre del 2019, per a fer un favor als seus amics’. ‘Tot i això en l’actual escenari de rescats d’autopistes, el govern d’Espanya es planteja rescatar fins a nou autopistes, la gran majoria, de servei a Madrid, mentre que al País Valencià el maltracta amb un finançament deficient i una manifesta falta d’inversions en infraestructures, entre les quals es troba aquesta. Aquí no parlem d’afavorir a empreses amigues del PP, sinó d’ajudar les persones que es juguen la pell cada vegada que han d’agafar el cotxe per a transitar entre les Marines i la Safor’ ha considerat el diputat.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb