Les corts demanen al congrés espanyol de debatre-hi la reforma de l’estatut al setembre

Enric Morera envia un escrit al president de la institució, juntament amb la designació dels tres diputats de la cambra per a defensar la reforma estatutària

VilaWeb
Redacció
23.07.2015 - 11:06
Actualització: 23.07.2015 - 17:14

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de les Corts Valencianes, Enric Morera, ha tramès un escrit al president del congrés espanyol, Jesús Posada, en què li comunica l’acord sobre la designació de tres diputats que defensaran la reforma de l’estatut valencià al parlament espanyol. Així mateix, Morera manifesta la voluntat de les corts que la presa en consideració d’aquesta iniciativa s’inclogui en una de les primeres sessions del pròxim període ordinari, que es reprèn al setembre.

El president de les corts confia a rebre el suport del congrés en aquesta petició, que aplega ‘la voluntat unànime de la cambra’. Demana que en el debat cada diputat compti amb temps d’intervenció mínim, sense superar els deu minuts.

Morera recorda que la iniciativa legislativa de la reforma de l’estatut, que vincula les inversions estatals al pes poblacional, fou presentada pel govern el 2010 i aprovada per les corts el març del 2011. La modificació del text, reformat el 2006, també inclou la creació d’una comissió de negociació entre la Generalitat i el govern espanyol.

El debat s’havia de fer el 12 d’abril de 2011, però el 8 d’abril es va informar que el parlament valencià era dissolt per la convocatòria d’eleccions i hom en va demanar un ajornament. Més endavant, el 2013 i el 2014, les corts també havien demanat la retirada de l’ordre del dia.

La cambra va elegir dimecres els diputats Jorge Bellver (PP), amb trenta-un vot, Fran Ferri (Compromís), amb trenta-un vot, i Manolo Mata (PSOE), amb vint-i-tres vots, defensors de l’estatut a Madrid.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes