Les Cambres de Comerç de Catalunya han donat el tret de sortida al projecte ‘Aixeca, Activa i Accelera el teu negoci’, una iniciativa on es destinaran més de 10 milions d’euros i que té com a objectiu ajudar a empresaris/es i autònoms amb dificultats a superar els efectes provocats per la crisi de la covid-19. És la primera vegada que les tretze Cambres de Catalunya s’uneixen en un projecte comú i hi destinen tots els recursos disponibles per a superar la situació econòmica excepcional.

Aquest pla és la continuació del projecte Que Cap Empresa Tanqui, engegat també per les Cambres a l’inici de la pandèmia i des del qual es van assessorar més de 2.000 empreses, principalment amb consultes sobre com accedir a ajuts públics, línies de crèdit i reorientació de l’activitat. Les cambres de Catalunya han creat un pla específic que aglutina totes les possibles necessitats que hi puguin tenir, des de finançament, creació de pàgines webs, ampliar la base de clients o renegociar els lloguers comercials.

Per aglutinar totes les peticions s’ha creat la pàgina web aixecaelteunegoci.cat, que les redireccionarà en funció de la necessitat a la cambra més propera o a la que ofereixi el servei, per tal que tothom se’n pugui beneficiar de tots els que hi ha disponibles, siguin serveis que tingui disponible la seva cambra o no. Hi haurà més de 50 serveis gratuïts, pensats amb una visió de 360 graus i organitzats en un total de vuit àrees temàtiques:

Finançament

Serveis d’assessorament per accedir a vies de finançament i consultoria sobre finances de projectes empresarials per a autònoms, emprenedors i empresaris.

Emprenedoria

Les cambres posen a disposició el Punt d’Atenció a l’Emprenedor per facilitar la tramitació de la constitució d’empreses i l’accés al Programa de Suport a Dones Emprenedores (PAEM). També s’hi inclouen serveis d’assessorament i formació.

‘Reinventa’t’

Agrupa productes per donar idees a les empreses per replantejar el seu negoci, per exemple, programes de requalificació per a joves i majors de 45 anys, webinars i cursos de comercial i màrqueting per a empresaris.

Networking

Inclou serveis destinats a facilitar la presa de contacte entre empreses, així com la recerca de clients potencials, amb l’accés a bases de dades com la de Camerdata.

Nous mercats

Accés a consultors i tècnics de les Cambres per ajudar les empreses a iniciar-se en el comerç internacional amb programes d’iniciació i accés a subvencions.

Mediació

Aquesta àrea inclou els serveis de mediació de conflictes de què disposen les Cambres de Comerç de Catalunya. En aquest sentit, hi haurà el servei de mediació immobiliària per atendre problemes amb el pagament dels lloguers de locals comercials, de renegociació de lloguers, de mediació concursal i empresarial.

Nous canals

Principalment agrupa serveis per a la digitalització de pimes i autònoms. S’oferirà el servei de creació de pàgines web gratuïtes i botigues online. També s’oferiran webinars per formar empresaris en competències digitals.

Cessament d’activitat

En cas que una empresa hagi de tancar, s’ofereixen serveis d’acompanyament i assessorament en matèria laboral, fiscal i mercantil per assegurar que el procés es duu a terme sense riscos.

Les cambres també obren la possibilitat als empresaris/es d’acollir-se al programa de Reempresa per donar noves oportunitats als negocis.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.