Feta la llei, feta la trampa. Les companyies aèries han apujat el preu dels bitllets des de la implantació del descompte del 75% als residents de les Illes. L’estudi de la patronal de les agències de viatges de les Illes (AVIBA) conclou que algunes companyies han incrementat el preu un 60%, tot i que n’hi ha d’altres que no l’han apujat.

Tres mesos observant i 4.000 bitllets analitzats han confirmat allò que molts passatgers d’avió sospitaven. En la mateixa línia, però des d’un enfocament diferent, va la comparativa que ha fet un professor de la UIB. Ha comprovat que un vol comprat per al mateix dia i la mateixa franja horària pot ser fins a cinc vegades més car si es compra des de Palma o des de Madrid sense aplicar els descomptes de resident. És a dir, que la companyia incrementa de manera artificial el preu, pensant que el resident només pagarà el 25% de la tarifa.

AVIBA diu que és una comparativa feta durant el pont de la constitució espanyola, molt condicionada per l’oferta i la demanda. La patronal de les agències es reunirà dilluns amb el govern per mostrar els resultats en detall de l’estudi que han fet, en què l’increment mitjà dels preus arriba al 27%.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb