frontera

La Generalitat de Catalunya, el Consell Departamental dels Pirineus Orientals i la regió d’Occitània-Pirineus-Mediterrani han arribat a un acord per a impulsar un projecte que elimini l’efecte frontera en el transport públic per carretera a banda i banda dels Pirineus. La iniciativa, anomenada Interreg Poctefa ConnECT, s’aplicarà els quatre anys vinents i tindrà un pressupost d’1,7 milions d’euros, dels quals un 65% anirà a càrrec de fons europeus.

Les principals actuacions del projecte seran establir noves rutes transfrontereres que afavoreixin la interconnexió, a més de l’harmonització tarifària i la millora de les plataformes tecnològiques d’informació de servei. Representants del Departament de Territori i Sostenibilitat; del Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència; de la Delegació Territorial del Govern de la Generalitat a Girona; de la Casa de la Generalitat a Perpinyà; i de la resta de socis nord-catalans es van reunir divendres a Perpinyà per forjar l’acord.

Algunes de les accions previstes seran la millora de l’accessibilitat a municipis veïns siguin de l’estat que siguin, la prolongació de línies de bus, la integració tarifària dels dos sistemes de transport i la millora de l’accessibilitat a l’Hospital Transfronterer de la Cerdanya, per fer possible que els habitants de la Catalunya del Nord s’hi puguin desplaçar de manera fàcil i ràpida.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb