El ministre d’Afers Estrangers espanyol, Alfonso Dastis, ha estat entrevistat al programa ‘Conflict Zone‘ de la televisió Deutsche Welle, arran de la violència policíaca contra l’1-O. El ministre ha negat reiteradament que la policia espanyola i la Guàrdia Civil fessin un ús excessiu de la força i ha acusat la Generalitat d’inflar les xifres de ferits. ‘No penso que sigui de cap manera un Bloody Sunday ni res semblant’, ha dit Dastis. L’entrevistador, Tim Sebastian, fart de les respostes negacionistes, li ha etzibat: ‘És a dir, senzillament us han enviat a explicar al món que tot va anar bé.’

Ací podeu veure una part de l’entrevista:

I ací en podeu llegir la transcripció:

Tim Sebastian [T. S.]: Continueu negant l’ús excessiu de la força. Human Right Watch, per exemple, diu, després de fer una investigació pròpia, que en tres casos no té cap mena de dubte que la policia i la Guàrdia Civil van fer servir força excessiva. Creieu que s’ho han inventat?

Alfonso Dastis [A. D.]: Parleu només de tres casos i quatre persones hospitalitzades.

[T. S.]: Parlen de tres zones, almenys, les que ells van cobrir. Per exemple, a una dona de setanta anys la van agafar dos guàrdies civils i la van tirar a terra perquè s’havia negat a moure’s de la seva cadira, que els barrava el pas cap al col·legi. Després li van tirar una altre persona a sobre i li van trencar un canell. Això no és força excessiva?

[A. D.]: Mmmmm… No ho sé… Si el que feien era evitar que la policia fes el que havia de fer…

[T. S.]: Vol dir tirar la gent els uns sobre els altres? Una dona de setanta anys?

[A. D.]: Vinga, va… Aquesta mena d’accidents passen.

[T. S.]: No ho sembla pas, un accident, això.

[A. D.]: Bé, no penso pas que sigui de cap manera un Bloody Sunday ni res semblant.

[T. S.]: Potser no és un Bloody Sunday però tampoc no pertany a la millor tradició policíaca tirar la gent a terra…

[A. D.]: Bé, si mireu l’actuació de la policia en molts altres incidents, crec que hi veureu imatges no gaire diferents de les que va veure. Per això, repeteixo, no crec que hi hagués força excessiva.

[T. S.]: No els heu llegit, els informes de Human Right Watch, oi?

[A. D.]: No, no he fet.

[T. S.]: És a dir, senzillament us han enviat a explicar pel món que tot va anar bé.

Ací podeu veure l’entrevista sencera:

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]