Josep Antoni Duran i Lleida

L’entorn de l’ex-dirigent d’Unió Josep Antoni Duran i Lleida presenta avui un nou partit, Units per Avançar. Carlos Losada, professor d’Esade i ex-director general de Funció Pública en els governs de Jordi Pujol, exercirà de portaveu de la formació.

Serà al Col·legi de Periodistes de Catalunya, a partir de les 17.00, quan Losada explicarà les bases i els objectius que persegueix el nou partit, recollits en la declaració fundacional.

Duran ja va anunciar setmanes enrere l’aparició d’un partit que recolliria l’esperit d’Unió, tot i que ja va descartar d’encapçalar-lo ell. La formació es defineix com a catalanista, humanista i demòcrata-cristiana, i té la intenció d’ocupar l’espai central del catalanisme.

No té res a veure amb Lliures, el moviment de liberals no independentistes capitanejat per l’ex-diputat de CDC Antoni Fernández Teixidó i l’ex-diputat d’Unió Roger Montañola, que divendres va fer el congrés fundacional. Teixidó n’és el president.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]