Vicenç Villatoro, Francesc-Marc Àlvaro, Oriol Cendra, Pere Baltà i Joan-Ramon Gordo seran els protagonistes de L’associacionisme del nou Estat, que tindrà lloc el 18 d’agost a Prada de Conflent (09:30h)Organitzada per l’Ens de l’Associacionisme Cultural en el marc de la XLIX Universitat Catalana d’Estiu, aquesta taula rodona plantejarà quin paper han de desenvolupar les entitats cíviques en l’actual context social i polític. Una magnífica plataforma per valorar com traslladar les màximes de Josep Anselm Clave -instruïu-vos i sereu forts”; “estimeu-vos i sereu feliços”; “associeu-vos i sereu forts”- en la Catalunya contemporània.

És impossible estudiar la història catalana contemporània sense fer referència al vigor del teixit associatiu. Per poder diagnosticar més acuradament els reptes que l’associacionisme del segle XXI ha d’afrontar, L’associacionisme del nou Estat exposarà breument el seu sorgiment i recorregut, sempre marcat per la voluntat d’apoderar la ciutadania, elevar la seva instrucció cultural i així poder vehicular la reivindicació de drets socials bàsics. A continuació, serà plantejada l’evolució recent de l’associacionisme català, destacant els principals èxits i mancances viscuts des de la restauració democràtica, així com les tendències que s’albiren en un futur immediat.

Podeu llegir l’article sencer fent clic aquí

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]