L’economista i diputat de JxSí al Parlament de Catalunya Oriol Amat ha apuntat aquest dimarts que el producte interior brut (PIB) català continuarà creixent el 2017, tot i que lleugerament inferior a l’actual —d’un 3,1% el 2016 al 2,4%—.

Amat ha remarcat, en una conferència celebrada a la seu de la patronal Cecot, a Terrassa, que aquestes dades tenen reflex en el teixit empresarial, amb millores a les vendes i els beneficis el 2015 i el 2016, així com la crescuda de les exportacions i l’augment de la productivitat en la gestió dels actius de les empreses que permetran enfortir el seu patrimoni i reduir el deute, ha informat en un comunicat.

En canvi, ha remarcat que la productivitat laboral ha baixat pel cost de personal per treballador, que ha pujat més que el valor afegit de l’empleat, tot i que ha assenyalat que els salaris han augmentat per primera vegada; un altre factor positiu, des de el seu punt de vista, ha estat la solvència amb la fortalesa financera de les companyies per reduir el deute.

Les empreses catalanes estan ‘evolucionant millor en el creixement de l’activitat i dels beneficis’ i segons la seva opinió això explicaria que el 2015 hagin augmentat el nombre d’empreses a Catalunya.

El diputat ha subratllat que la contractació es multiplicarà, ‘un 79% d’empreses han manifestat que ho esperen’, de les quals un 31% espera fer-ho en un 3% i el 64% preveu una crescuda de salaris de fins a un 2%.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.