BARCELONA, 16 (EUROPA PRESS)

El PIB de Catalunya va créixer al 3,6% interanual en el primer trimestre d’aquest any, i han encadenat deu consecutius d’evolució positiva, però va moderar el ritme respecte al trimestre anterior, quan va créixer un 3,9%, segons ha informat el Idescat aquest dijous.

En termes interanuals, l’economia catalana creix més que la del conjunt d’Espanya (3,4%) i de la UE (1,8%), però no és així intertrimestralment, on Catalunya va créixer un 0,7%, Espanya un 0,8% i la UE un 0,5%.

El creixement de l’economia catalana està impulsat per la demanda interna, que augmenta un 3,4%, i per la millora del saldo d’intercanvis amb l’estranger que, tot i que manté una contribució negativa (-0,8%), segueix millorant respecte al trimestre anterior.

L’Idescat adverteix de la moderació en el ritme de creixement en la demanda interna, que va disminuir en vuit dècimes respecte al trimestre anterior, sobretot pel consum de les llars.

Les importacions van augmentar un 6,8% respecte al mateix període de l’any anterior, mentre que les exportacions van créixer al 4%, un ritme inferior als últims trimestres.

La construcció ha estat el sector que més va créixer (4,2%), i han encadenat cinc trimestres consecutius d’evolució positiva, seguit pels serveis (3,9%), la indústria (2,7%), que disminueix el seu ritme i l’agricultura (-0,7%).

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.