reunió bilateral

La Generalitat i el govern espanyol han fet a València la primera comissió bilateral que mantenen des que l’any 2000 es va crear aquest òrgan de coordinació. La recent suspensió del pressupost al congrés espanyol, que garantia prop del 10% de les inversions de l’estat al País Valencià, ha rebaixat les grans expectatives que s’havien posat en la trobada.

Malgrat que s’ha abordat la millora del finançament, la ministra de Política Territorial espanyola, Meritxell Batet, ha condicionat la possibilitat de millores al resultat de les eleccions espanyoles del 28 d’abril. Batet ha avançat que la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, es reuniria amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, la setmana vinent per cercar solucions ‘de manera immediata’ a un dels compromisos que ha quedat a l’aire per la no-aprovació del pressupost: la condonació dels 373 milions de deute de la Marina.

Amb tot, la comissió ha permès de tancar alguns acords i ha derivat en l’anunci de diversos projectes conjunts, segons Ximo Puig, que ha qualificat la trobada de ‘fructífera’. Entre les iniciatives, destaca el desenvolupament del parc de Sagunt II –l’ampliació de l’àrea industrial i logística del Camp de Morvedre– i el projecte de 1.036 habitatges per a lloguer social a Manises, Silla, Torrent i València. En matèria d’agricultura, també s’ha anunciat una reunió el 7 de març amb el sector citrícola, les comunitats autònomes productores i el govern espanyol per a proposar mesures de xoc per a ajudar els agricultors afectats i defensar els seus interessos.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb