L’Audiència espanyola encausa els ex-presidents de la federació espanyola de futbol i dels àrbitres

  • Investiga un desviament de vora vuit milions d'euros que haurien d'haver anat a pagar els àrbitres

VilaWeb
Arnau Lleonart
14.03.2023 - 16:11
Actualització: 14.03.2023 - 16:13

L’Audiència espanyola ha ordenat que se citin l’ex-president de la federació espanyola de futbol Ángel Maria Villar, l’ex-president del Comitè Tècnic d’Àrbitres Victoriano Sánchez Arminio i l’ex-secretari general de l’organització arbitral Raúl Massó perquè declarin com a investigats en la causa que investiga un desviament de fons de vora vuit milions d’euros. Ho ha decidit arran d’un recurs de la lliga de futbol, que insistia que se’ls cités a declarar com a encausats encara que ja ho haguessin fet com a testimonis, com volia el jutge instructor Alejandro Abascal. En canvi, s’oposa per ara a encausar la federació espanyola de futbol i diu que, en tot cas, s’haurà de decidir un cop hagin pres declaració als investigats.

La resolució diu que cal prendre’ls declaració com a investigats per a verificar si hi ha indicis de responsabilitat penal, i si aquests indicis són imputables a Villar, Sánchez Arminio i Massó, com demana la lliga.

La lliga de futbol argumentava al seu escrit que les investigacions prèvies mostraven que la federació de futbol havia fet “pagaments completament aliens al futbol professional” amb diners aportats per la lliga. En responsabilitza el president i secretari dels àrbitres espanyols, que diu que van donar la conformitat i van ordenar el pagament de les factures, i diu que el beneficiari il·lícit acabava essent Villar, motiu pel qual demana que fos declarat responsable civil subsidiària de la federació espanyola

La lliga de futbol espanyola rep diners de la recaptació de les travesses esportives, que s’han de destinar a pagar els drets d’arbitratge de les competicions oficials de futbol. Ara bé, la fiscalia argumenta que els informes pericials mostren que les aportacions de la lliga corresponents als sous dels àrbitres són superiors a les despeses de la federació espanyola de futbol dedicada a pagar l’arbitratge. En concret, han detectat una diferència de 7.999.013,18 euros sense cap justificació.

“De la instrucció se’n desprenen indicis que, en la decisió de destinar aquests fons a un altre tipus de despesa, diferents d’allò que preveuen els convenis, hi haurien intervingut tant el president com el secretari tècnic del Comitè Tècnic d’Àrbitres”, conclou la fiscalia.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any