El festival de música Arenal Sound que se celebra a Borriana (la Plana Baixa) ha acomiadat un treballador de seguretat que havia impedit l’accés al recinte amb banderes i símbols republicans i antifeixistes. Segons que han confirmat fonts de l’organització a VilaWeb, l’empresa responsable de la seguretat Seycu ha identificat i acomiadat el treballador després d’haver rebut algunes queixes a través de les xarxes socials.

És habitual que en aquest tipus de festivals la gent hi vagi amb tot tipus de símbols, tant territorials com ideològics. Guillem, un dels assistents que va tenir problemes amb la seguretat del recinte, ha explicat a VilaWeb que dijous va voler entrar al recinte amb una samarreta amb el lema ‘Antifeixistes País Valencià’, però que a l’entrada un dels treballadors li va dir que amb aquella samarreta no podia passar perquè ‘no es permetien símbols ideològics’.

La samarreta que el treballador de seguretat no volia deixar passar.

‘Em vaig quedar parat i li vaig preguntar si se suposava que havia d’entrar sense samarreta i em va dir que sí, que ell la guardaria’, explica. Al final, va aprofitar que el treballador anava a parlar amb un company per anar a una altra porta i passar entre més gent.

Un cop dins, explica que va veure alguna bandera estelada i republicana espanyola, però que per estalviar-se problemes els altres dies no va tornar a posar-se la samarreta. Després d’acomiadar el treballador, des de l’organització garanteix que ningú no tindrà cap problema en la darrera nit del festival: ‘Aquí es respecta tot tipus d’ideologies i entren un munt de banderes. Avui, en alguns concerts, segur que serà ple de banderes republicanes, no hi ha cap problema.’

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.