Després de fer-se a Bétera, Eliana i Nàquera, enguany l’Aplec del Camp de Túria arriba a Llíria, la capital de la comarca. Avui i demà seran dues jornades molt intenses, amb activitats ben diverses: hi haurà actes de cultura popular, tallers, conferències i actuacions musicals. El plat fort del festival són els concerts de la Gossa Sorda i Zoo de demà, però l’oferta cultural comença avui amb un concert de la cantant Maria Faubel.

L’Aplec arrenca aquest vespre amb el pregó inaugural i una cercavila de cultura popular, que hi té un paper essencial. Es faran tallers de pilota valenciana i de muixeranga i exhibicions de foc i de dansa popular, com el sarau d’aquest vespre a càrrec del grup Rascanya. A més, a les tradicionals fires d’entitats i d’artesania s’hi afegeix una nova fira agroalimentària enfocada a la promoció del conreu i del consum ecològic.

La música continua ocupant un espai central a l’aplec. A més de la jove cantant lliriana Maria Faubel aquest vespre, demà hi haurà una sessió de concerts. Les actuacions es faran al polígon Rascanya, amb els grups Skatuttipresto, King Kong Boy, la Gossa Sorda i Zoo. Finalment la vetllada es clourà amb els disc-jòqueis del col·lectiu musical La Fucktoria.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.