L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) diu que el pla hidrològic és ‘un nou atac frontal de l’estat espanyol’, perquè afecta la capacitat de gestió dels recursos naturals de Catalunya. L’ANC lamenta que en el procés de negociació del pla no s’hagi valorat l’equilibri ambiental del tram final del riu i del delta ni les propostes i punts de vista de les diverses parts implicades de tot el territori afectat.

Segons l’entitat, es torna a palesar que només amb les eines d’un estat independent es podrà contribuir a l’equilibri territorial de les comarques catalanes i es podrà treballar per una economia sostenible: ‘Només esdevenint un estat independent amb plena sobirania, podrem convertir el conflicte en un assumpte d’abast internacional que haurà de ser negociat entre dos països, Catalunya i Espanya, en igualtat de condicions.’

Per tot plegat, l’ANC dóna suport públic a la manifestació convocada el 7 de febrer per la Plataforma en Defensa de l’Ebre i a totes les actuacions pacífiques que s’emprenguin per aturar l’aplicació del pla.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb