Un cop superades les eleccions del 21-D i revalidada la majoria independentista al parlament, l’Assemblea Nacional Catalana obre un procés intern per decidir les futures passes. Segons que ha pogut saber VilaWeb, l’organització independentista ha convocat els seus socis el 18 de febrer a la sisena Assemblea General Ordinària. Serà llavors quan els membres decideixin el full de ruta que seguirà l’organització un cop superades fites com el referèndum d’autodeterminació i la proclamació d’independència.

Tal com va informar el secretariat nacional a finals de novembre en un comunicat, l’ANC va engegar al territori una ronda de debats d’incidència política per a ‘poder copsar totes les inquietuds i els orígens que hauria d’incloure’ el nou full de ruta. D’acord amb aquestes aportacions de la base de l’organització, el secretariat nacional presentarà a l’assemblea general una proposta de full de ruta per tal que els socis l’esmenin.

A més de definir una nova estratègia, l’ANC té pendent renovar el secretariat nacional i escollir un nou president, ja que Jordi Sànchez va dimitir per a participar a Junts per Catalunya. D’acord amb els estatuts de l’organització, els membres del secretariat no poden mantenir-se en el càrrec més de dos anys. Agustí Alcoberro, actual vice-president i cara visible de l’ANC, abandonarà el secretariat perquè ja ha complert aquest termini.

A la missiva enviada als socis, l’ANC anuncia només la data de l’assemblea general. La ciutat que acollirà l’assemblea, l’ordre del dia i la resta d’informació la comunicaran el 3 de febrer.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb