L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha aturat la campanya Consum Estratègic per l’ordre del jutjat mercantil 11 de Barcelona, que va acceptar la petició de Foment del Treball d’aturar la campanya com a mesura cautelar. Consum Estratègic té l’objectiu ‘d’enfortir una economia catalana molt més deslligada de les pressions polítiques’ i d’incentivar que s’abandonés el consum d’aquelles ‘empreses de tipus oligopolístic’ que havien ‘participat obertament en la campanya de la por’ contra l’independentisme.

L’ANC n’ha informat les seccions territorials amb un comunicat intern on s’explica que ‘des de l’Assemblea es continuarà lluitant el cas jurídicament, però, de moment s’haurà d’aturar tota acció pública de Consum Estratègic’. Fins ara no s’havia aturat la campanya perquè Foment tenia deu dies per pagar els 50.000 euros de fiança. Però, un cop ho han fet, l’ANC ha acatat l’ordre judicial.

Èxit de la fira ‘Eines de país’: centenars de persones canvien de companyia

La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, va defensar que la campanya ‘Consum Estratègic’ no promou el boicot, sinó la competència. Ho va dir abans de la vista de mesures cautelars per la demanda de Foment del Treball on acusen l’ACN de competència deslleial. ‘És a l’inrevés. La ironia és que les nostres campanyes promouen la competència’, ha dit Paluzie.

Segons que va apuntar l’advocat de l’ANC durant el judici, la campanya no pretén expulsar ni discriminar, sinó informar perquè els consumidors puguin optar lliurement entre un conjunt d’empreses que operen al marge dels grans monopolis. Així, va negar les acusacions de Foment que un els requisits de les empreses i proveïdors per unir-se a la campanya sigui ‘adherir-se als principis fonamentals del moviment independentista’, així com l’existència de ‘llistes negres’ en el web de la iniciativa.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb