L’AMPA d’un institut de Torrevella ‘recomana’ als pares l’incompliment de la llei del plurilingüisme

  • L’associació de pares incita a demanar una exempció en l'ensenyament en català que la llei no preveu

VilaWeb
Redacció
07.07.2021 - 11:35
Actualització: 07.07.2021 - 15:11

El curs vinent comença l’aplicació de la llei del plurilingüisme a tot el País Valencià que preveu que un mínim del 25% de les matèries s’han d’impartir en català a l’ESO. L’associació de mares i pares de l’institut Mediterrani de Torrevella, al Baix Segura, s’hi oposa frontalment i ha recomanat “vivament” que les famílies demanen l’exempció lingüística. L’AMPA ha fet córrer cartells on s’explica que l’única manera d’impedir que a partir del curs que ve les assignatures d’Història, Geografia, Música, matemàtiques i tecnologia és demanar l’exempció del valencià. A més, ofereixen un número de telèfon per a assessorar la manera de fer els tràmits.

La Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià preveu la possibilitat d’atorgar l’exempció de l’avaluació de l’assignatura de llengua en casos concrets de zones assenyalades com a predomini castellanoparlant.  

El que demana l’AMPA de Torrevella no està contemplat per aquesta llei i també seria anar en contra de la llei de Plurilingüisme que s’està aplicant de manera progressiva.

Reaccions

L’associació Cívica El Tempir ha reaccionat de manera molt dura a aquesta petició dels pares i els ha acusats de voler que els seus fills siguen ciutadans de segona.

Des de l’associació La Cívica, vinculada a Escola Valenciana, estan pendents de conèixer l’abast que pot tenir aquesta crida. També resten a l’espera de saber quina serà la resolució de la conselleria d’educació, que és qui té la potestat per a resoldre les peticions d’exempció.

Fonts de la conselleria han dit a VilaWeb que l’AMPA no els ha fet cap petició, sinó que  ha repartit pamflets. La inspecció educativa ha comprovat que això no es va fer dins el centre. La conselleria ha recordat que una de les seues funcions és vetllar perquè es complisquen les lleis. Entre elles la LUEV.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any