L’Ajuntament de València ha decidit d’inadmetre a tràmit el PAI de Benimaclet, promogut per Metrovacesa, tal com és dissenyat i planificat i ha proposat d’introduir-hi canvis, com ara la disminució d’altures, l’augment del terciari –no comercial sinó per a oficines “d’alt valor afegit” fins a un mínim d’un 20%– i la reducció d’habitatges lliures de les prop de 1.400 previstes a unes 1.000 “sense perdre ni una pública”.

El consistori proposa de guanyar sòl disminuint l’espai privat de les urbanitzacions que es preveuen, defensa que “el nou desenvolupament” de Benimaclet es faci “d’acord amb la tipologia històrica” d’aquesta zona i amb la seva “identitat”, guanyar espai verd i aconseguir una “transició més amable” amb l’horta. Així mateix, demana que es facin “estudis paisatgístics i propostes que permetin integrar la Ronda Nord”, també, “de forma més amable” amb el barri.

Ho ha anunciat aquest matí la vice-batllessa de València i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, que ha indicat que l’objectiu era aconseguir que Benimaclet es convertís en un barri “de quinze minuts”, sense “grans torres” i amb dotacions públiques per a tots els seus veïns. Ha dit que aquest posicionament responia a un model de ciutat que s’emmarcava en els “nous paràmetres” pels quals l’ajuntament advoca en favor d’entorns “més sostenibles i eficients”.

Gómez ha assegurat que “els drets d’edificabilitat” dels propietaris i promotors i els “paràmetres urbanístics” es mantenen “intactes”, per la qual cosa ha descartat que els canvis anunciats requereixin cap mena d’indemnització per part del consistori. Ha precisat que “no s’anul·la res”, que el marc d’actuació és “el mateix” i que tot es fa “tenint en compte els paràmetres del Pla General d’Ordenació Urbana”, al mateix temps que ha considerat que amb la proposta feta “tothom guanya”. També ha manifestat que tot el govern n’estava informat, i que aquesta era “la posició d’Urbanisme i, per tant, del govern”.

Benimaclet, la revolta permanent a l’aldea d’Obèlix

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.