L’Ajuntament de Lleida dóna suport al Correllengua amb l’abstenció del PSC i els vots en contra de C’s i PP

  • S'aprova una moció conjunta presentada per CiU, ERC, Crida-CUP i el Comú

VilaWeb
ACN
29.07.2016 - 17:31

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Ajuntament de Lleida ha aprovat al ple donar suport al Correllengua 2016 amb l’abstenció dels vuit regidors de l’equip de Govern del PSC i els vots contraris de C’s i PP. La moció l’han presentada conjuntament ERC-Avancem, Convergència i Unió, la Crida per Lleida-CUP i el Comú de Lleida -que han sumat 13 vots- i reivindica aquesta iniciativa social que enguany celebra el 20è aniversari i es dedica a la periodista i escriptora Montserrat Roig.

La moció reclama el suport al Correllengua com a instrument reivindicatiu de la societat a favor de la normalització en l’ús social de la llengua als territoris de parla catalana i a favor de la seva unitat, així com a les entitats i grups organitzadors del Correllengua i a les iniciatives de voluntariat promogudes per la Coordinadora d’Associacions de la Llengua Catalana (CAL).

Altres mocions
D’altra banda, a excepció de C’s, que s’ha abstingut, la resta de grups del consistori han votat a favor d’una moció d’ERC-Avancem a favor d’una rebaixa al 4% de l’Impost de Valor Afegit (IVA) en els productes d’higiene femenina (compreses, tampons, copes menstruals i salva-eslips), els bolquers per a infants i adults i els preservatius masculins i femenins, en considerar que són productes de primera necessitat.

La moció demana als grups polítics que instin el Congrés dels Diputats i la Comissió Europea per fer efectiva aquesta rebaixa. També proposa fomentar l’educació afectiva-sexual als instituts, en coordinació amb la que ofereixen les unitats d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, així com amb tots els agents implicats, com ara els centres de salut, els Serveis d’Informació i Atenció a les Dones, els Punts d’Informació Juvenil, els centres educatius i les Associacions de Mares i Pares d’Alumnes.

Hi ha hagut dues mocions més que s’han aprovat. Una presentada per la Crida-CUP a favor del dret de les persones en risc d’exclusió social a una alimentació adequada, amb l’abstenció del PSC, i una altra de la Junta de Personal i seccions sindicals per recuperar drets laborals perduts, com les 35 hores setmanals. En aquest darrer cas, tots els grups hi han votat a favor excepte PP i C’s que s’han abstingut.

Per contra, el ple ha tombat una moció del PP que demanava un protocol d’actuació contra la inseguretat i l’incivisme al barri de la Mariola. Hi han votat en contra PSC, ERC-Avancem, la Crida-CUP i el Comú. CiU i C’s s’han abstingut.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes