El ple de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest divendres una proposició de la CUP que condemna l’actuació de l’ex-jutge Baltasar Garzón per haver ‘faltat a la veritat públicament’ en afirmar que cap dels detinguts en el marc de l’operació contra militants independentistes l’any 1992 havia denunciar tortures davant seu.

‘La no investigació dels fets i la seva negació sistemàtica suposen una vulneració dels drets humans’, constata el text, que ha obtingut el suport de BComú, el Grup Demòcrata i ERC. PPC, Cs i PSC han votat en contra de la iniciativa. Carina Mejías (Cs) ha opinat que els cupaires han presentat aquest iniciativa per a ‘burlar-se de les víctimes del terrorisme’, mentre que els populars, per boca d’Àngels Esteller, han constatat que la CUP ‘es torna a alinear amb els terroristes’. Els socialistes no han volgut ni intervenir.

El text també mostra el rebuig a les tortures denunciades durant l’anomenada ‘Operació Garzón’ i la seva falta d’investigació, condemna tot tipus de persecució policial partida per la militància independentista i insta a organitzar un acte de reconeixement i memòria d’aquests fets, inaugurant una instal·lació amb l’objectiu de reparar el seu oblit per part del consistori.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]