L’advocat del president de la Generalitat Quim Torra, Gonzalo Boye ha advertit el president espanyol, Pedro Sánchez, que si la Junta Electoral espanyola (JEC) aconsegueix el seu propòsit d’inhabilitar-lo com a diputat, el següent serà ell. En una piulada, afirma que la intenció és destituir-lo primer com a diputat i finalment com a president, i avisa que és l’estat democràtic de dret que hi ha en joc.

‘Avui volen Torra i, si l’aconsegueixen, demà voldran Sánchez, i, després, qualsevol’, ha afegit. ‘Un sector rellevant de la judicatura ha declarat la guerra a la democràcia i la pregunta és, ho permetrem?’, ha criticat.

En aquest sentit, Boye considera que no defensar Torra com a diputat equival a renunciar a defensar la sobirania del Parlament de Catalunya. ‘Això no és una qüsetió de persones, sinó de garanties democràtiques’, ha escrit poca estona després d’haver sabut que la Junta Electoral de Barcelona ha refusat les últimes al·legacions presentades ahir.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb