Zoo, Blaumut, Manel, la Iaia, Txarango, els Amics de les Arts… I així fins a trenta artistes que ompliran el centre de Figueres per donar forma a un dels festivals més concorreguts del Principat, l’Acústica. El principal atractiu és que tots els concerts hi són de franc. Tots, tret de l’inaugural, amb el duet Rosalia & Refree, que es va fer ahir als Jardins del Consell Comarcal.

Fins diumenge –però amb el gruix concentrat avui i demà–, nou espais de la ciutat serviran d’escenari per a radiografiar l’escena musical catalana. Des de grups consolidats, com ara Manel, els Amics de les Arts, Txarango i Blaumut, fins als que van pujant i que han estat les grans atraccions de la temporada, com Zoo, Lakaste –guanyadora del Sona 9–, el nou projecte musical de l’humorista Jaïr Domínguez –que juga a casa– i el duet intimista de Maria Arnal i Marcel Bagés. La programació també reserva un espai als emergents Bad Gyal i el raper C. Tangana.

  • Podeu descarregar-vos ací la programació.

L’organització considera que enguany es viurà un moment dolç de la trajectòria del festival, després de l’èxit de l’any passat, amb 100.000 espectadors –el doble de la població de Figueres.

El gran atractiu de l’Acústica és que l’oferta és gratuïta, però demana més temps i estabilitat per a mantenir el model actual. Enguany, el conveni amb l’Ajuntament de Figueres no es va signar fins el mes de juny, arran de la inestabilitat política local, amb un govern en minoria de 5 regidors i 16 a l’oposició. El director, Xavi Pascual, diu que aquesta situació ‘crema’ i que a partir del 4 de setembre caldrà veure com es prepara el festival de l’any que ve, que voldrien començar a endegar el mes de novembre.

‘No ens ha passat pel cap de fer l’Acústica fora de Figueres’, diu Pascual. Però creu que si continua la incertesa caldrà trobar una manera de continuar sense aquesta dependència que imposa la gratuïtat.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb