L’acte institucional de la Diada de l’Onze de Setembre, que ahir va ajornar-se per la pluja, ha servit d’homenatge als presoners polítics i exiliats i s’hi han reivindicat episodis de resistència col·lectiva, com la vaga de la Canadenca. A la plaça de Sant Jaume s’ha fet l’espectacle ‘Tornarem’, creat i dirigit per Lluís Danés, que també ha tingut de protagonistes l’exili republicà i les migracions.

L’espectacle, amb la direcció musical de Xavi Lloses, ha girat entorn de les idees del retorn, la llibertat, la pau i la justícia, amb un escenari ple de maletes blanques. A més de recordar les paraules de Joan Brossa i les vivències de Neus Català, s’hi han sentit texts dels presoners polítics i dels exiliats, unes paraules a les quals la plaça ha respost amb crits de ‘Llibertat’.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.