Montblanc acull un dels festivals políticomusicals més importants del país, l’Acampada Jove, un festival dels joves i per als joves. Organitzat per les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya, aplega joves d’arreu amb la mateixa idea: festa, lluita i llibertat. Segons el director Pau Morales, ‘l’Acampada pretén de construir un espai de llibertat per a tot el jovent dels Països Catalans durant tres dies del mes de juliol’.

El plat fort del festival, com sempre, continua sent l’àmplia oferta musical de grups capdavanters del país en llengua catalana i to reivindicatiu. Avui actuarà el grup valencià Aspencat, que, després d’haver anunciat la retirada dels escenaris, oferirà un dels concerts de la seva última ronda a l’Acampada Jove. També es podran sentir les cançons ballables de La Pegatina o de Doctor Prats, entre més.

Demà, Els Amics de les Arts interpretaran les cançons del disc que han publicat aquesta darrera temporada. També hi seran el cantautor Cesk Freixas, que participa al festival per primera vegada, i el grup de rock Brams. Dissabte, alguns dels encarregats de tancar la programació seran l’exitós grup valencià Zoo, El Diluvi, Itaca Band i Ovella Xao.

Seran tres dies d’Acampada Jove no només plens de música, sinó també d’activitats centrades en la igualtat i la consciència social. Avui se celebrarà un torneig mixt de futbol sala durant tota la tarda en què es fomentaran el joc en equip, la tolerància i el respecte. Enguany s’organitza per primera vegada la ‘Gimcana per la Llibertat’. Es farà demà i dissabte, i inclourà activitats com ara tallers dinàmics i col·loquis, que fomentaran valors com la cooperació, la solidaritat i l’educació.

Els col·loquis, que tenen l’objectiu de d’encetar un debat sobre el referèndum i la construcció d’un nou país, se centraran en temes com ara els drets socials, el treball digne, el procés constituent o la reflexió sobre el feixisme. Hi participaran el diputat d’Esquerra Republicana de Catalunya Joan Tardà, el fotoperiodista Jordi Borràs i el vice-president del govern, Oriol Junqueras, entre més.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]