El conseller Vicent Marzà presideix aquesta vesprada la presentació pública del Diccionari Normatiu Valencià, que ha elaborat l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL). El diccionari fins ara només es podia consultar en línia.

El Diccionari Normatiu Valencià conté més de 93.000 entrades i és fruit de més de dotze anys de feina. El febrer del 2014 es va posar a disposició del públic a la web de l’AVL i des d’aleshores ha rebut milions de visites.

L’obra va suscitar polèmica perquè la definició de ‘valencià’ que conté: ‘Llengua romànica parlada a la Comunitat Valenciana, així com a Catalunya, les Illes Balears, el departament francès dels Pirineus Orientals, el Principat d’Andorra, la franja oriental d’Aragó i la ciutat sarda de l’Alguer, llocs on rep el nom de català.’

El govern valencià del PP va arribar a sol·licitar un informe al Consell Jurídic Consultiu perquè dictaminés sobre la capacitat de l’AVL per a fer l’esmentada definició. L’informe diu, per exemple: ‘S’extralimita en les seues funcions en atribuir a la llengua valenciana un àmbit territorial diferent i més ampli del que assenyala l’Estatut d’Autonomia.’ Aquella polèmica amb el govern del PP va suscitar durs comunicats i l’anul·lació de la presentació del diccionari.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]