L’Acadèmia Catalana de Música s’estrenarà el 23 de novembre amb un acte públic a Barcelona. Fa dos anys que l’entitat es gesta i ha organitzat un fòrum anual que acollirà debats i conferències, segons que va explicar ahir el fundador de l’Acadèmia, el cantautor Gerard Quintana. S’hi abordaran els diferents elements que conformen la cadena de valor de la música: educació, creació, producció i exhibició o mercats.

Segons Quintana, el repte de l’Acadèmia és que el sector musical, sovint ha estat enfrontat i molt parcel·lat, comparteixi un projecte comú. En aquests moments la institució compta amb 23 entitats associades i un dels grans reptes serà l’organització dels Premis de l’Acadèmia Catalana de la Música, que és previst que s’entreguin per primer cop en l’edició del 2018 del fòrum. Tot i que no ha revelat gaires detalls, Quintana ha dit que la voluntat és que els premis es mantinguin al marge dels criteris comercials i ha assegurat que defugiran la fórmula dels Oscar.

Aquest primer fòrum comptarà amb dues sessions de debat. La primera porta per títol ‘Educar musicalment en l’excel·lència’ i la segona s’ha proposat fer una reflexió sobre les polítiques musicals dels ajuntaments al voltant de la música del país. Entre els objectius de la iniciativa hi ha el de propiciar el ‘networking‘ entre tots els socis i entitats que formen part de l’Acadèmia amb la voluntat que, almenys un cop l’any, es trobin i es coneguin entre ells. A més, també proposa convertir-se en un espai de formació continuada i de contrast d’experiències, i també ha de permetre donar visibilitat a les activitats que organitza l’Acadèmia cap al mateix sector però també cap a la ciutadania en general.

L’Acadèmia Catalana de la Música vol aplegar tot el sector de la música del país: músics amateurs i professionals de tots els gèneres, representants de la indústria, festivals, discogràfiques, representants i mànagers, entitats de gestió, sales de música en viu, centres d’ensenyament públics i privats, estudis de gravació, crítics musicals, entre altres.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb