La UIC s’afegeix a la URL i no exigirà les proves d’aptitud personal per als estudis d’Educació

  • La universitat proposa de fer una reflexió conjunta per a redissenyar les proves

VilaWeb
ACN
20.02.2023 - 19:45
Actualització: 20.02.2023 - 19:57

La Universitat Internacional de Catalunya (UIC) s’afegeix a la Universitat Blanquerna – Universitat Ramon Llull (URL) i no exigirà les proves d’aptitud personal (PAP) per als estudis d’Educació. El mes d’octubre, la URL va anunciar que a partir del curs 2023-2024 es demanaria l’assoliment competencial que avalua les PAP “durant el primer curs” a través de dues assignatures. Des del centre defensaven que el nivell d’exigència seria el mateix i que permetria d’acreditar l’assoliment del nivell de competències comunicatives, de raonament crític i de logicomatemàtica dels futurs mestres.

Ara la UIC també s’afegeix a la proposta “davant un nou escenari” que ha canviat les circumstàncies d’un acord entre les dotze universitats catalanes “que ja no és unànime”. Així, segons fonts de la universitat, animarà l’alumnat a presentar-se a les proves, però no les exigirà el curs vinent per accedir als estudis d’Educació.

“La universitat sempre s’ha mantingut en el sistema universitari català, respectant tota normativa establerta”, ha recordat. Tot i això, paral·lelament, proposa de fer una “reflexió conjunta” per a redissenyar les proves, tenint en compte que ho demanarà la nova reforma del batxillerat.

Per exemple, aquest “podria passar per una entrevista personal que valori la idoneïtat i la vocació del futur mestre, passant per un model similar al que han implantat a les Illes Balears”, ha conclòs.

Nadal demana que no se segueixi l’exemple

D’altra banda, el conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal, ha recordat  que si algú se surt de l’acord “encara que sigui de forma parcial”, se surt del sistema, i ha desitjat que aquests exemples “no se segueixin per part de cap altra universitat”.

A més, en el marc d’un col·loqui de Barcelona Tribuna al Palau Macaya, Nadal ha subratllat que sortir d’aquest sistema comportarà que també s’hagi de sortir del programa de Millora per a la Formació de Mestres (MIF).

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any