BARCELONA, 16 (EUROPA PRESS)

La Síndica de Greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, ha demanat a l’Ajuntament que estudiï la possibilitat que les llicències de pisos turístics no es transmetin si es ven l’immoble, i que l’esmentada recomanació es tingui en compte en la tramitació del Pla Especial Urbanístic d’Allotjaments Turístics (Peuat).

En un comunicat aquest dijous, la síndica ha considerat que quan es produeix una operació de compravenda d’un pis que té l’autorització per exercir com turístic, el preu s’incrementa i “afavoreix l’especulació”.

Vilà ha instat el Govern municipal a sol·licitar un dictamen sobre la qüestió a la Comissió Jurídica Assessora del Govern perquè es pronunciï, i també ha previst la possibilitat d'”establir fórmules tributàries específiques” per a l’activitat que repercuteixin en la Hisenda Municipal.

També ha proposat la revisió d’ofici de les llicències de pisos turístic que actualment estan en vigor per detectar “disfuncions i irregularitats”, i per a això ha demanat comprovar la documentació aportada en el marc de la tramitació, conèixer les dades de benefici de l’activitat i descobrir si s’ha incorregut en falsedat.

Ha celebrada que l’Ajuntament hagi recollit dos de les seves recomanacions al Peuat: l’elaboració d’una planificació ponderada que limiti el nombre de llicències en funció de les característiques dels barris i preveure la ubicació d’habitatges d’ús turístic en edificis exclusius.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb