La concentració és necessària per a processos tan importants com l’aprenentatge, per això és un dels temes que més preocupen els pares en relació als seus fills.

No obstant, sense atenció no pot haver-hi concentració. I tot i que hi ha nens que són més despistats, a qui els costa a priori estar atents, és important saber que l’atenció es pot entrenar. Ja des del naixement, de fet, els pares poden promoure el desenvolupament de l’atenció dels seus fills amb la seva forma de relacionar-se amb ells i amb els seus jocs. Conforme el nen va creixent, es pot treballar la seva amplitud i la seva intensitat tenint en compte que l’atenció interactua amb altres processos psicològics i que no sempre és voluntària: en ocasions un sap i sent que està atenent i en d’altres, no. La solució no és pensar que els anys faran que sigui més atent. Per això és fonamental el paper de pares, educadors i especialistes en saber diferenciar a l’hora de diagnosticar els nens de trastorns de dèficit d’atenció amb o sense hiperactivitat. En definitiva, cal que els pares sàpiguen que poden crear un “gimnàs” adequat per al desenvolupament de l’atenció infantil.

Per seguir llegint l’article, feu clic aquí.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.