La concentració és necessària per a processos tan importants com l’aprenentatge, per això és un dels temes que més preocupen els pares en relació als seus fills.

No obstant, sense atenció no pot haver-hi concentració. I tot i que hi ha nens que són més despistats, a qui els costa a priori estar atents, és important saber que l’atenció es pot entrenar. Ja des del naixement, de fet, els pares poden promoure el desenvolupament de l’atenció dels seus fills amb la seva forma de relacionar-se amb ells i amb els seus jocs. Conforme el nen va creixent, es pot treballar la seva amplitud i la seva intensitat tenint en compte que l’atenció interactua amb altres processos psicològics i que no sempre és voluntària: en ocasions un sap i sent que està atenent i en d’altres, no. La solució no és pensar que els anys faran que sigui més atent. Per això és fonamental el paper de pares, educadors i especialistes en saber diferenciar a l’hora de diagnosticar els nens de trastorns de dèficit d’atenció amb o sense hiperactivitat. En definitiva, cal que els pares sàpiguen que poden crear un “gimnàs” adequat per al desenvolupament de l’atenció infantil.

Per seguir llegint l’article, feu clic aquí.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb