‘El Parlament de Catalunya insta el govern a la celebració d’un referèndum vinculant sobre la independència de Catalunya, com a molt tard el setembre del 2017 amb una pregunta clara i de resposta binària.’ Aquest extracte correspon a la proposta de resolució que avui al vespre Junts pel Sí i la CUP han presentat al parlament. No s’hi fa cap referència al referèndum pactat.

L’acord ja havia transcendit, però amb el document a la mà se’n poden saber més detalls. El govern es compromet a activar tots els dispositius per a dur a terme la consulta. El primer serà constituir una comissió de seguiment per a ‘l’impuls, control i execució del referèndum’ abans del mes de desembre.

Per una altra banda, s’insta el govern a convocar, immediatament, una cimera de totes les forces polítiques i socials favorables al dret de decidir per tal de treballar políticament en la definició i la convocatòria de referèndum.

Una comissió d’experts internacionals
També es crearà una comissió d’experts encarregats de fer un seguiment del procés d’autodeterminació. En formaran part persones de l’àmbit internacional que hagin conegut processos similars, a més de juristes coneixedors de la matèria. ‘L’objectiu d’aquesta comissió serà deixar constància del respecte per les garanties democràtiques en tot el procés, incloent-hi el referèndum, per part de les institucions catalanes i per part de l’estat espanyol’, diu el text. Aquesta comissió, igual que la que farà un seguiment del referèndum, s’ha de constituir abans d’acabar l’any i farà una conferència pública per a exposar els objectius.

Podeu llegir tot seguit el document que es votarà demà:

El document vegeu el PDF 

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.