La primera ministra de Nova Zelanda, Jacinda Ardern, en defensa la llengua pròpia, el maori, i diu que la seva filla creixerà sabent totes dues llengües: el maori i l’anglès. Avui ho ha publicat el diari The Guardian. Ardern ha dit que és una llengua oficial que ‘també construeix la nostra comprensió per la seva cultura’, perquè, a parer seu, el llenguatge és el cor de la cultura.

El president Carles Puigdemont se n’ha fet ressò en un piulet i ha definit com a ‘admirable’ l’actitud de la primera ministra.

Segons les estatístiques, la proporció dels qui poden mantenir una conversa quotidiana en maori va disminuir un 3,7% entre el 1996 i el 2013. Però l’anècdota d’Arden suggereix que hi ha cada cop més gent que l’aprèn.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb