La presidenta de Taiwan, Tsai Ing Wen, ha descartat la unificació amb la República Popular de la Xina en una publicació a Facebook que inclou una versió en català amb una senyera estelada. Hi ha demanat suport internacional per a defensar la sobirania de l’illa i ha assegurat que no acceptaran la solució xinesa d’un país i dos sistemes.

Hores més tard i en un missatge més extens, Tsai ha jurat que defensarà la democràcia de l’illa i la seva manera de viure, una afirmació que arriba enmig de la tensió amb Pequín, després de les amenaces del president xinès, Xi Jinping, d’annexar-lo per la força.

La República Popular de la Xina reclama la sobirania sobre Taiwan, que només és reconegut oficialment per una quinzena d’estats del món. Alguns altres, com Espanya, no el reconeixen però hi mantenen relacions extraoficials.

La Xina amenaça Taiwan amb l’ús de la força per a aconseguir la reunificació

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb