La presidenta de Taiwan, Tsai Ing Wen, ha descartat la unificació amb la República Popular de la Xina en una publicació a Facebook que inclou una versió en català amb una senyera estelada. Hi ha demanat suport internacional per a defensar la sobirania de l’illa i ha assegurat que no acceptaran la solució xinesa d’un país i dos sistemes.

Hores més tard i en un missatge més extens, Tsai ha jurat que defensarà la democràcia de l’illa i la seva manera de viure, una afirmació que arriba enmig de la tensió amb Pequín, després de les amenaces del president xinès, Xi Jinping, d’annexar-lo per la força.

La República Popular de la Xina reclama la sobirania sobre Taiwan, que només és reconegut oficialment per una quinzena d’estats del món. Alguns altres, com Espanya, no el reconeixen però hi mantenen relacions extraoficials.

La Xina amenaça Taiwan amb l’ús de la força per a aconseguir la reunificació

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb