La preinscripció escolar començarà el 23 de març a Catalunya

  • La preinscripció escolar per al curs 2017-2018 preveu començar el 23 de març per al segon cicle d'Infantil, Primària, centres integrats i ESO, segons ha informat la Conselleria d'Ensenyament de la Generalitat al seu web.

VilaWeb
Redacció
08.02.2017 - 18:08

BARCELONA, 8 (EUROPA PRESS)

La preinscripció escolar per al curs 2017-2018 preveu començar el 23 de març per al segon cicle d’Infantil, Primària, centres integrats i ESO, segons ha informat la Conselleria d’Ensenyament de la Generalitat al seu web.

La resolució per a la preinscripció, tràmit que és necessari fer per ser admès per primera vegada en un centre sostingut per fons públics i per canviar de centre, es troba en tràmit de publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

Els terminis de presentació de sol·licituds prevists són del 23 de març al 4 d’abril per a segon cicle d’Infantil, Primària, centres integrats i ESO, i del 23 de març al 7 d’abril per als ensenyaments professionals de música i dansa.

En el cas de les guarderies, el termini serà del 2 al 12 de maig; del 16 a 24 de maig per a Batxillerat, cicles de grau mitjà de FP i d’arts plàstiques i disseny; del 15 al 26 de maig per als programes de formació i inserció; del 25 al 31 de maig en els cicles de grau superior d’FP i d’Arts plàstiques i disseny; del 16 al 29 de maig per als ensenyaments esportius, i del 19 al 27 de juny en els ensenyaments d’educació d’adults.

El termini per al cicle de formació específic per a l’accés als cicles de grau mitjà i d’incorporació als graus de cicle superior serà del 3 al 7 de juliol; de l’1 al 5 de setembre per als cursos de l’Escola Oficial d’Idiomes, i del 15 de maig al 5 de juny en els cicles formatius d’Animació en circ i de Tècniques d’actuació teatral.

CRITERIS DE PRIORITAT

La Conselleria d’Ensenyament també ha publicat els criteris de prioritat per a l’ordenació de les sol·licituds, que estableix 40 punts si hi ha germans matriculats al centre o algun dels pares hi treballa; fins a 30 punts per proximitat del domicili; si algun dels pares rep la renda mínima d’inserció, 10 punts; i per discapacitat igual o superior al 33% de l’alumne o un familiar de primer grau, 10 punts.

També s’apliquen criteris complementaris: 15 punts per formar part de família nombrosa o monoparental, i 10 punts si l’alumne té una malaltia crònica que afecta el sistema digestiu, endocrí o metabòlic –inclosos celíacs–, encara que la Generalitat pretén de cara al proper any eliminar aquesta puntuació complementària per patir una malaltia digestiva.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes