François Fillon serà el candidat de la dreta francesa a les eleccions del 23 d'abril.

La policia francesa ha escorcollat el domicili del candidat dels Republicans, François Fillon. Fillon va ser citat a declarar ahir davant el jutge d’instrucció per la investigació sobre les suposades feines fictícies de la seva esposa, Penelope Fillon. Després de reunir-se amb el seu equip, i malgrat que és molt probable que acabi encausat, el candidat va denunciar un intent de ‘assassinat polític’ i va decidir de continuar la cursa cap a la presidència de l’Elisi. Aquesta decisió li ha fet perdre molt suport i fa difícil que pugui superar la primera volta de les presidencials franceses.

Ahir mateix, la Unió dels Demòcrates i Independents (UDI) va reunir d’urgència la junta directiva i va decidir de suspendre la seva participació en la campanya. Van prendre la mateixa decisió alguns diputats republicans, que es van desmarcar de Fillon. Aquesta situació podria beneficiar els candidats del Partit Socialista, Emmanuel Macron, i del Front National, Marine Le Pen.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]