Policies espanyols van acudir a la mesquita de Ripoll el mes de juny demanant al seu president per l’imam Abdelbaki es-Satty, confident del CNI. Es-Satty se n’havia acomiadat dies abans i es va comunicar a la policia, la qual, per tant, va saber que el seu confident era desaparegut. Aquella visita va ser la tercera de membres de la policia espanyola a la mesquita en poc temps, totes elles amagades a la policia catalana.

Aquesta nova dada és una de les que figura al reportatge d’investigació ‘Cent hores perseguint Younes‘.

Una altra dada nova és que Younes Abouyaaqoub, l’autor de l’atemptat del 17 d’agost de 2017 a la Rambla de Barcelona, la va recórrer minuts abans de cometre l’atemptat.

L’estudi de les càmeres instal·lades a La Rambla va determinar que abans de cometre l’atemptat, Younes Abouyaaqoub va entrar amb la furgoneta a la Rambla des del port i va pujar fins a la plaça de Catalunya. Un cop allà va girar per anar a cercar el carrer Pelai i quan va arribar a la cantonada amb la Rambla és quan va entrar a la calçada central de vianants i va començar a matar gent.

 

 

 

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb