El darrer escull que falta perquè Empar Marco siga la directora general dels nous mitjans públics valencians és la compareixença de dijous que ve a les Corts Valencianes. Allà haurà d’explicar el projecte amb el qual ha aconseguit destacar d’entre la vintena presentats al concurs públic per a cobrir aquesta plaça de direcció executiva.

Fins que no passe aquest tràmit, Empar Marco vol ser prudent a l’hora de parlar de les línies bàsiques del seu programa d’actuació. Amb tot, avança que ha elaborat aquest projecte partint de l’estudi dels canvis dels usos i costums comunicacionals de la ciutadania. Un canvi de paradigma. Per això, en declaracions a VilaWeb ha afirmat que ‘aprofitem la creació ex-novo per a fer allò cap al que transiten ara moltes empreses audiovisuals tant públiques com privades que és la convergència de tots els mitjans, tant ràdio com televisió com web, en una sola redacció. Això implica una nova manera de treballar dels professionals de la informació i l’entreteniment, a la vegada que ens du a una estructura diferent de l’empresa’. Això implicarà també la implementació d’un nou llenguatge audiovisual i no es parlarà tant de programes com de productes i continguts. ‘El projecte està basat en la creació de molts continguts en molts formats i per a moltes finestres’.

Una plataforma multimèdia
A la nova directora general no li agrada parlar de ràdio o de televisió, sinó de plataforma multimèdia, que serà la gran nau que governarà els mitjans públics. Dos canals de televisió, dos de ràdio, el portal web i tot el que els canvis tecnològics porten en el futur. ‘Crear la plataforma requerirà la complicitat de tot el sector audiovisual valencià’, ha afirmat Empar Marco just unes hores després de ser elegida pel consell rector. No debades, la major part de la producció de programes d’entreteniment i ficció es confiaran a la indústria audiovisual valenciana.

Marco diu que ha dissenyat un projecte fortament vinculat a la societat valenciana, també a les universitats. A la vegada es proposa el repte de fabricar nous formats audiovisuals amb un departament específic que investigue. Segons el projecte que més va agradar els membres del consell rector, el telefem no tindrà cap oportunitat i en canvi sí que es potenciaran la cultura, l’esport base i es mimarà el públic infantil i juvenil.

Empar Marco ha insistit en el paper fonamental dels mitjans públics de comunicació en les societats avançades i s’ha mostrat il·lusionada i entusiasmada i amb molta responsabilitat per posar en marxa la nova plataforma.

Una jornada maratoniana
La jornada d’ahir va ser maratoniana. Es van fer fins a nou votacions per tal d’assolir l’acord final. Era previst que el resultat se sabera cap a les quatre de la vesprada i no va arribar fins les deu del vespre. Des d’un primer moment es va produir un empat entre Marco i Josep Ramon Lluch. El tercer candidat, Salvador Enguix, va quedar eliminat en la primera de les votacions. Ara, el nomenament ha de ser ratificat per majoria absoluta de la comissió de Radiotelevisió Valenciana i Espai Audiovisual de les Corts Valencianes.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.