Seguint el model tan reeixit de la Nit dels Museus, que convida els espectadors a visitar exposicions en horaris poc habituals, enguany la Federació Catalana de Pessebristes farà per primera vegada la Nit del Pessebre. Serà demà, 29 de desembre, i tots els pessebres participants en la iniciativa es podran visitar fins a la matinada. Segons que explica la federació, hi participaran un total de 67 associacions de tot el Principat. És iniciativa amb vocació internacional, perquè es farà en diversos indrets de l’estat espanyol i a Itàlia, on també hi ha una tradició pessebrística molt arrelada.

Però el principal reclam no és tan sols l’allargament de l’horari d’obertura sinó que hi haurà un bon reguitzell d’activitats paral·leles sobre els pessebres. N’hi ha de moltes menes, però es destaquen les visites comentades als pessebres a càrrec dels autors, col·loquis entorn del pessebrisme, actuacions musicals, recitals poètics i cantades de nadales. Per a la mainada hi haurà tallers d’iniciació i activitats solidàries com ara recollides de joguines. A més en molts indrets també es faran àpats populars, com xocolatades i degustacions de neules i torrons.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb