La Moncloa ha volgut frenar les informacions sobre una dimissió imminent de Mariano Rajoy després que el PNB hagi anunciat el seu ‘sí’ a la moció de censura. L’equip de l’encara president ha fet distribuir un missatge on assegura que ‘Rajoy no dimiteix perquè no ha fet res de dolent. L’únic que ha fet és treure Espanya de la ruina’.

En aquest marc, asseguren que una dimissió de Rajoy no evitaria un govern de Pedro Sánchez, sinó que el ‘facilitaria’ perquè permetria que Sánchez es presentés a una investidura on –a diferència del que passa a la moció de censura- ‘no necessitaria majoria absoluta’ sinó únicament majoria simple. Segons La Moncloa, la polèmica sobre la dimissió de Rajoy ‘només respon a una qüestió: l’intent dels socis de dissimular i eludir les seves responsabilitats en la decisió de fer president una persona que sistemàticament ha perdut a les urnes’.

La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, també ha dit que Rajoy no dimitirà: ‘El president Rajoy no dimitirà. Si penséssim que és bo per a l’interès general d’Espanya, faríem el que fos necessari, però no és així’.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.