La majoria dels francesos considera que ‘cal tenir en compte’ el resultat del referèndum del primer d’octubre a Catalunya, segons un sondatge de l’empresa Odoxa-Dentsu Consulting per a Le Figaro i France Info. Un 52% dels enquestats ho veu així, ‘en la mesura que milions de votants van plantar cara a la prohibició del poder central d’anar a votar i el seu desig d’independència’. En canvi, el 47% respon que no es pot tenir en compte el resultat perquè ‘ha estat il·legal i no ha estat organitzat en les regles democràtiques, cosa que ha impedit als partidaris del no de votar amb serenitat’.

D’una altra banda, els enquestats consideren en un 52% que la independència serà beneficiosa per a Catalunya, però troben que serà negativa per a Espanya (69%), Europa (59%) i per a França (54%), ‘per un risc d’influència en el País Basc o a Còrsega’.

I un 53% diu que és favorable a acordar un referèndum legal sobre la independència de, per exemple, el País Basc o Còrsega.

A més, vuit de cada deu francesos es declaren impactats per la violència de la policia espanyola envers els votants.

Vegeu ací alguns d’aquests resultats:

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.