La majoria de sindicats de la sanitat de les Illes han donat suport al decret que fixa el català com a requisit per a accedir a una plaça pública. La mesa sectorial del Servei de Salut ha donat el vistiplau aquest divendres al decret que regula l’ús del català en la sanitat pública, que només ha tingut el vot en contra del CSIF i del Sindicat Mèdic de les Balears (Simebal).

El document ha comptat amb el suport del 65% de la representació sindical: CCOO, UGT, el Sindicat d’infermeria (Satse) i Sindicat d’auxiliars d’infermeria (SAI). Després d’aquesta votació, el text serà remès al Consell Consultiu, per via d’urgència, per a la seva posterior aprovació definitiva a consell de govern.

Mentrestant, el consell ha enviat una carta a la ministra espanyola de Sanitat, Dolors Montserrat, que va demanar la retirada del decret pel català a la Sanitat, que va qualificar de ‘dantest i terrible’. La consellera de Salut, Patrícia Gomez, ha justificat la missiva pel ‘desconeixement’ que ha demostrat la ministra perquè el decret no perjudica els professionals de la salut. El decret pactat entre el PSIB i Més estableix una moratòria de dos anys per poder acreditar el coneixement del català.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb