La hisenda espanyola no rebrà ni un euro dels 222 milions d’euros de la clàusula de rescissió que el Paris Saint-Germain (PSG) pagarà al Barça per Neymar. No obstant això, sí que rebrà els impostos generats pel multimilionari sou de l’ex-blaugrana durant tot el 2017, inclosos els que es desprenen del salari que el club francès pagarà al brasiler, segons que ha revelat TV3.

Segons el despatx d’advocats especialitzats en dret del futbol, fiscalitat de l’esport i internacional Morillon Avocats, Neymar ha residit a l’estat espanyol més de 183 dies, el 2017, cosa que fa que hagi d’acabar l’any com a resident fiscal espanyol, ja que, a diferència del que passa a l’estat francès, el sistema tributari espanyol no permet de fraccionar l’exercici fiscal.

Una de les particularitats del sistema tributari espanyol és que obliga els contribuents a declarar tots els béns que tinguin, no solament a l’estat, sinó arreu del món, tant si es tracta de capital com de patrimoni. Així doncs, el jugador brasiler haurà de tributar, a la hisenda espanyola, el 48% dels ingressos percebuts durant tot el 2017, en concepte d’IRPF, el patrimoni espanyol i el que tingui fora de l’estat. En tot cas, el jugador no podrà pagar mai més del 60% de la seva renda en impostos, segons la legislació vigent.

Beneficis fiscals a l’estat francès
El trasllat de la residència fiscal a l’estat francès, a partir del 2018, comportarà beneficis fiscals a l’ex-jugador blaugrana. Neymar podrà acollir-se a un règim fiscal com a expatriat per mitjà del qual només haurà de tributar el 30% del sou a França, és a dir, uns 30 milions d’euros. A l’estat espanyol, els esportistes professionals es podien acollir a la llei Beckham que els permetia una retribució reduïda del 24,75% però, com que el règim fiscal es va modificar el 2015, ara n’han de pagar el 48%.

Un altre incentiu tributari per al brasiler seran les exempcions fiscals en diversos negocis. Segons Morillon Advocats, Neymar podrà aplicar una exempció del 50% dels beneficis que tingui en negocis immobiliaris, drets d’imatge, d’autor o de propietat industrial, i beneficis patrimonials.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.