Molt poca estona després del ple al parlament en què Carles Puigdemont ha declarat la independència de Catalunya i l’ha suspès temporalment, la web de l’Assemblea Nacional Catalana ha deixat de funcionar. Hi apareix un missatge que diu ‘Judicial Guàrdia Civil’, sense cap més explicació, i sense que ningú no hagi notificat res a l’entitat, segons que ha dit el president, Jordi Sànchez, en declaracions a Catalunya Ràdio.

Justament avui s’ha sabut que la Guàrdia Civil havia demanat a la magistrada de l’Audiència espanyola que investiga els presidents de l’ANC i d’Òmnium Cultural que bloqués els comptes i els productes bancaris de totes dues entitats pel fet d’haver format part activa del procés d’independència de Catalunya. L’atestat que han enviat a la magistrada Carmen Lamela demana que s’enviï una ordre o un requeriment a l’Associació Espanyola de la Banca, a la Confederació Espanyola de Caixes d’Estalvis i a la Unió de Cooperatives de Crèdit perquè facilitin tota la informació i les dades bancàries vinculades a aquestes entitats.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]