BARCELONA, 1 (EUROPA PRESS)

La Conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat va recaptar 6,19 milions d’euros en concepte del cànon de residus durant el 2016, la qual cosa representa un 5,3% més que l’any anterior, segons dades del departament de Josep Rull.

Segons ha explicat el conseller en una resposta parlamentària, consultada per Europa Press, l’any passat es van recaptar 6.197.831 euros respecte als 5.882.727 de 2015 i el doble que en 2011 quan es van recollir 3.170.146 euros per aquesta partida.

Els cànons sobre la deposició dels residus municipals són impostos ecològics que volen promoure un comportament més respectuós amb el medi ambient.

Els residus municipals compten amb un programa de gestió, de planificació d’infraestructures i d’un model específic de treball des de l’àmbit local, i de fet els recursos procedents d’aquest cànon van al Fons de Gestió de Residus.

De fet, la meitat dels fons s’ha de destinar al tractament de la fracció orgànica recollida selectivament, i la resta s’ha d’invertir en la recollida selectiva de la matèria orgànica, a la recollida selectiva i el reciclatge, així com a campanyes de sensibilitat ciutadana.

XIFRES DEL CÀNON

Actualment, el cànon municipal per abocador es troba en els 30 euros per tona, la qual cosa repercuteix en aproximadament cinc euros anuals per butxaca, si bé la previsió és que aconsegueixi els 47 euros per tona, segons dades de l’Conselleria de Territori facilitats a Europa Press.

D’altra banda, el cànon per incineradora se situa en els 14,5 euros per tona, i el cànon industrial, en els 15,8 euros per tona i es troba congelat actualment.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.